La Salle Charging Station

X

LA SALLE CHARGING STATION // Santa Cruz de Tenerife, 2018

A dialogue between light and shadow, reflected space and opaque mass, is the main concept for the first charging station in the Canary Islands, located at Santa Cruz de Tenerife, where users are provided with developing experiences that change  throughout the day.   This way it indulges in a light cycle, which not only marks the passing of the days but also mutates with the seasons, thus showing the progression of time.  The floating canopy, together with matte black structure that rests on the ground, generate a sort of perceptional ambiguity, situating us in a scenario that replicates everything that’s perceived by it.  The space below the canopy deck is transformed into a game of mirrors, where bonds are created between real and virtual. The fact of it perforating the ground, precisely located below the canopy, reinforces the concept of virtuality, where users and pedestrians enter an imaginary world…

 

TECHNICAL DATA

DESIGNER: Pedro Romera García, Ángela Ruiz Martínez |Romera y Ruiz Arquitectos S.L.P.|

DEVELOPPER: DISA Retail Atlántico, S.L.U.

COLLABORATORS: Rocío Acosta Martínez, Carlota Ardanaz Petit, Yudit Barreto Martín, Paula Cabrera Fry y Rosalba Santa González |ARQUITECTOS|

FACILITIES: Insiteca Ingenieros S.L.P.

PHOTOGRAPHY: Iombi García

SITUATION: Avenida Tres de Mayo // CIUDAD: Santa Cruz de Tenerife, Tenerife, España

BUILDING COMPANY: Syocsa Inarsa S.A.